Juuri allekirjoitin vetoomuksen, millä vaaditaan kauppoja ja ravintoloita luopumaan hanhenmaksasta; allekirjoita sinäkin.
Eläimillä, siinä missä ihmisilläkin on oikeudet hyvinvointiin ja arvokkaaseen elämään.
Eläinravintoa voidaan mielestäni tuottaa, mutta ei alla esitetyllä tavalla, vaan eettisesti, jolloin eläimen hyvinvointi on taattu.
Jos tuotanto on eettistä, niin se tarkoittaa automaattisesti myös sitä, että eläinperäisen tuotannon määrä vähenee, koska eettisessä tuotannossa eläimillä on riittävästi tilaa - mikä tarkoittaa käytännössä lihan hinnan nousua, kun lihatuotteita ei ole tarjolla yltäkylläisesti, vai sanoisiko jopa pröystäilevästi.
Suomessa etenkin häkkikanaloissa ja sikaloissa on eettisiä ongelmia. Siksi kannatankin, että Suomessa erityisesti panostettaisiin eettisesti kestävään lihantuotantoon ulkotiloissa, kuten vapaasti laiduntavaan lihakarjatuotantoon (ml. lampaat ja villisiat), mikä lisää luonnon monimuotoisuutta monella eri tavalla.
Ahtaista kanaloista ja sikaloista tulisi luopua pikimmiten. Sen sijaan laiduntavan karjan määrää tulisi lisätä, sillä se lisää nyt jo uhanalaistuneita luontotyyppejä (kedot ja niityt) ja niillä eläviä lajeja, jotka myös ovat uhanalaistuneet. Suomessa joka 9. eliölaji on jo nyt uhanalainen, eikä kehityksen suunta muutu ellei eliöille tulee lisää elinympäristöjä.
Koska kotimaisen lihan hinta eettisemmän tuotannon myötä nousisi, niin samalla täytyy sitten varmistaa se, että halpaa, epäeettisesti ja kestämättömästi tuotettua lihaa ei päästetä maahan.
Jatkossa Suomeen saisi maahantuoda vain kotimaista tuotantoa vastaavilla kriteereillä tuotettua lihaa. Lihantuotannon pitää palvella pääasiassa vain oman lähialueen markkinoita, eikä ympäristöä saa tuotannolla rasittaa, pikemminkin päinvastoin - tuotannosta pitää olla hyötyä luonnon monimuotoisuudelle!
Kommentit
Lähetä kommentti