Siirry pääsisältöön

Tulevaisuuden tuotantoeläimet hyödyttävät ympäristöä

Juuri allekirjoitin vetoomuksen, millä vaaditaan kauppoja ja ravintoloita luopumaan hanhenmaksasta; allekirjoita sinäkin.
Eläimillä, siinä missä ihmisilläkin on oikeudet hyvinvointiin ja arvokkaaseen elämään.
Eläinravintoa voidaan mielestäni tuottaa, mutta ei alla esitetyllä tavalla, vaan eettisesti, jolloin eläimen hyvinvointi on taattu.
Jos tuotanto on eettistä, niin se tarkoittaa automaattisesti myös sitä, että eläinperäisen tuotannon määrä vähenee, koska eettisessä tuotannossa eläimillä on riittävästi tilaa - mikä tarkoittaa käytännössä lihan hinnan nousua, kun lihatuotteita ei ole tarjolla yltäkylläisesti, vai sanoisiko jopa pröystäilevästi.
Suomessa etenkin häkkikanaloissa ja sikaloissa on eettisiä ongelmia. Siksi kannatankin, että Suomessa erityisesti panostettaisiin eettisesti kestävään lihantuotantoon ulkotiloissa, kuten vapaasti laiduntavaan lihakarjatuotantoon (ml. lampaat ja villisiat), mikä lisää luonnon monimuotoisuutta monella eri tavalla.
Ahtaista kanaloista ja sikaloista tulisi luopua pikimmiten. Sen sijaan laiduntavan karjan määrää tulisi lisätä, sillä se lisää nyt jo uhanalaistuneita luontotyyppejä (kedot ja niityt) ja niillä eläviä lajeja, jotka myös ovat uhanalaistuneet. Suomessa joka 9. eliölaji on jo nyt uhanalainen, eikä kehityksen suunta muutu ellei eliöille tulee lisää elinympäristöjä.
Koska kotimaisen lihan hinta eettisemmän tuotannon myötä nousisi, niin samalla täytyy sitten varmistaa se, että halpaa, epäeettisesti ja kestämättömästi tuotettua lihaa ei päästetä maahan.
Jatkossa Suomeen saisi maahantuoda vain kotimaista tuotantoa vastaavilla kriteereillä tuotettua lihaa. Lihantuotannon pitää palvella pääasiassa vain oman lähialueen markkinoita, eikä ympäristöä saa tuotannolla rasittaa, pikemminkin päinvastoin - tuotannosta pitää olla hyötyä luonnon monimuotoisuudelle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoja(t) ei heitä noppaa - siksi Kekkonenkaan ei niitä heittele

Esipuhe: Tämä on eräänlainen poliittinen jälkikirjoitus, sillä tulen jättämään poliittisen toiminnan. Ehkä palaan vielä areenalle, tai sitten en - aika näyttää.  Tämän kirjoituksen piti alunperin olla kuntavaalikampanjani pääsanoma ja esittää niitä syitä miksi olen lähtenyt mukaan politiikkaan ja mihin haluan yhteiskunnallisesti vaikuttaa, mutta nyt siitä tulikin ihan jotain muuta - vetäkää itse omat johtopäätöksenne miksi tein, mitä tein ja miksi näin kirjoitan. Päänäytös: Luoja(t) ei heitä noppaa Ihmiskunnankaan ei tulisi arpoa ja suinpäin ryntäillä tekemään hätiköityjä ja lyhytnäköisiä ratkaisuja, koska olemmehan me itse (ml. esi-isät) yksilöinä luoneet (tehneet) tämän maapallon sellaiseksi kuin se juuri tämän hetken todellisuutena meille jokaiselle yksilöllisesti ilmenee.  Tämä kaikki millä olemme itse ympäröineet itsemme; kaikki se ei ole syntynyt tyhjästä, vaan se on ohjatun kehityksen tulosta - saavutus sinänsä.  Ihmiskunnan alkuhämärästä on tehty uuvuttavan pitkä matka nykypäiv

Putinin lähtölaskenta on käynnissä - Jäitä hattuun NATO-kiimassa - Suuremman konfliktin uhka kuitenkin väijyy

Maailman tilanteen valitettavan muutoksen vuoksi koen, että minun on avattava hieman sanaista arkkuani, koska nyt on laitettava jäitä hattuun monenkin asian suhteen, mutta etenkin NATO-intoilussa. Venäjän presidentin, tai oikeammin Venäjän diktaattorin, Vladimir Putinin hyökättyä Ukrainaan olemme saattaneet nähdä kolmannen maailmansodan alun; se laajenevatko sotatoimet Ukrainan alueelta muualle riippuu monesta asiasta, mutta yksi mauste tässä pienen miehen suuressa sopassa on mm. se, että hakeeko Suomi NATO-jäsenyyttä tämän avoimen hyökkäyskonfliktin aikana, tai sen jälkeen lähitulevaisuudessa, ja miksei pitkälläkin tähtäimellä. Nyt, kun Suomi on jo lahjoittanut Ukrainalle sotilasmateriaalia, niin Suomen NATO-jäsenyyshakemus olisi Putinille kuin piste i:n päälle hyökätä myös Suomeen. Mielestäni tälle NATO:n hinkumiselle on laitettava nyt stoppi ja hengitettävä muutaman kerran todella syvään ja tarkasteltava eri skenaarioita mitä lähitulevaisuudessa saattaa olla tapahtumassa.  Miele

Kekkosen ympäristöagenda 2019

1§ Luonnon monimuotoisuuden katoaminen on pysäytettävä a) Metsiä on suojeltava Suomessa väh. 10%, myös Etelä-Suomessa. b) Ympäristöjä on ennallistettava: suot, kosteikot, karjalaitumet, perinnebiotoopit c) Padotuille joille toimivat kalatiet pakollisiksi, siirtymäaika 2v. Vaelluskalakannat ovat uhanalaisia. d) Tornion-Muonionjoki latvavesineen on suojeltava yhdessä Ruotsin kanssa - ei kaivoksia joen valuma-alueelle. e) Tulevaisuuden eläintuotanto hyödyttää ympäristöä, eli lisää luonnon monimuotoisuutta. Eläintuotannon perustan tulee olla eettistä ja kestävää, ja se on mahdollista ulkolaiduntavan karjan kasvattamisessa (ml. lampaat ja villisiat) mitkä lisäävät luonnon monimuotoisuutta monella eri tavalla. Ahtaista sikaloista ja häkkikanaloista tulee luopua, kuten myös turkistarhauksesta. f) Pesimäaikaiset hakkuut on lopetettava. g) Metsiä on kasvatettava nykyistä vanhemmiksi, jotta hiiltä sitoutuu pidemmäksi aikaa. Lisäksi vanhempiin puihin ehtii muodostua monipuolisempi