Siirry pääsisältöön

Putinin lähtölaskenta on käynnissä - Jäitä hattuun NATO-kiimassa - Suuremman konfliktin uhka kuitenkin väijyy

Maailman tilanteen valitettavan muutoksen vuoksi koen, että minun on avattava hieman sanaista arkkuani, koska nyt on laitettava jäitä hattuun monenkin asian suhteen, mutta etenkin NATO-intoilussa.

Venäjän presidentin, tai oikeammin Venäjän diktaattorin, Vladimir Putinin hyökättyä Ukrainaan olemme saattaneet nähdä kolmannen maailmansodan alun; se laajenevatko sotatoimet Ukrainan alueelta muualle riippuu monesta asiasta, mutta yksi mauste tässä pienen miehen suuressa sopassa on mm. se, että hakeeko Suomi NATO-jäsenyyttä tämän avoimen hyökkäyskonfliktin aikana, tai sen jälkeen lähitulevaisuudessa, ja miksei pitkälläkin tähtäimellä.

Nyt, kun Suomi on jo lahjoittanut Ukrainalle sotilasmateriaalia, niin Suomen NATO-jäsenyyshakemus olisi Putinille kuin piste i:n päälle hyökätä myös Suomeen. Mielestäni tälle NATO:n hinkumiselle on laitettava nyt stoppi ja hengitettävä muutaman kerran todella syvään ja tarkasteltava eri skenaarioita mitä lähitulevaisuudessa saattaa olla tapahtumassa. 

Mielestäni tässä vaiheessa Ukrainassa käytävää hyökkäyssotaa Suomen NATO-jäsenyys, jopa pelkkä jäsenyyshakemuksen jättäminen on Venäjän diktaattorin aivokuorella sodanjulistus Venäjän etupiiriajattelulle; ja siitä seuraa kysymys haluammeko olla laajentamassa konfliktia tänne pohjolaan, ja kenties olla antamassa tarvittava sysäys kolmannen maailmansodan syttymiselle. 

Toki sota voi laajeta nykyisiltä sijoiltaan ilman Suomen suurempaa avustusta, mutta itse pitäisin nyt pään todella kylmänänä, kuten myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on suositellut tekemään - Putinin (ja Lukashenkon) lähtölaskenta on todella alkanut, sillä luottamus heihin alkaa olla miinus merkkisissä lukemissa, eikä juuri kukaan merkittävä maailman politiikan tekijä Kiinaa lukuun ottamatta halua olla heidän kanssaan tekemissä.

Putin ja hänen Venäjä on käytännössä nyt jo eristetty, ja tulee olemaan sitä Putinin valtakauden loppuun asti, ja nyt sitten vain odotellaan, että milloin Venäjän kansa nousee Putinia vastaan ja syrjäyttää diktaattorinsa tavalla tai toisella. 

Itse veikkaan, että Venäjällä nähdään tulevaisuudessa (sotilas-)vallankaappaus, sillä Ukrainaan hyökkääminen ei venäläisten keskuudessa ole missään vaiheessa nauttinut suurta kannatusta vaikka gallupit sellaisen kuvan saattavat antaa, mutta se johtuu siitä, että Venäjällä eriäviä mielipiteitä ei juurikaan uskalleta ilmaista. On jopa nähty, että jotkin kotimaansa ulkopuolella olevista venäläisistä on polttanut passinsa vastalauseena Putinin mielipuoliselle hyökkäykselle. Myös venäläisten sotilaiden heikko moraali ja taistelutahto kertovat siitä, että Ukrainan sodalle ei nähdä oikeutusta. 

Venäjään kohdistuneet talouspakotteet laittavat äitivenäjän käytännössä sekasorron tilaan, ja on peräti ollut puhetta, että länsimaisten yritysten omaisuus takavarikoitaisiin valtiolle, jolloin Venäjä tekisi jonkinlaisen paluun kommunismiin. Joka tapauksessa Putinin järjettömällä hyökkäyksellä hän on saanut savustettua Venäjän ulos KV-marḱkinoilta hyvinkin kattavasti, ja tämä tulee tuntumaan etenkin jokaisen venäläisen arjessa, mutta myös aivan kaikkialla muualla, koska talous on globaalia. 

Venäjä on ennen kaikkea vienyt energiasektorin tuotteita, mutta etenkin Euroopassa riippuvuutta Venäjältä tulevaan energiaan halutaan purkaa ennätysvauhtia. Vaikka talouspakotteita on tehty molemmin puolin, niin ainakin vielä energiaa liikkuu Venäjältä esim. sähkön muodossa mm. Suomeen, mutta kuinka pitkään tämä jatkuu, niin sitä ei tiedä kukaan, sillä niin kaoottinen tilanne maailmassa tällä hetkellä vallitsee. 

Mitä mahtaisi sähkö maksaa, jos sähköntuonti Venäjältä lakkaa? Olkiluoto 3:n on toki valmistumassa täyteen sähköntuotantoon, mutta itse en näe sitä vielä kovinkaan varmana avuntuojana mahdolliseen sähköpulaan, sillä niin monta viivästystä kyseinen laitos on käyttöönotossa kokenut. 

Nyt, kun Putin on ottanut väkivallan politiikkansa jatkeeksi, niin on muistettava, että maailmalla Ukrainan tilannetta seuraa erityisen suurella mielenkiinnolla Kiina, millä on omat ongelmansa, esim. Taiwanin suhteen. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Kiina ei ole tuominnut Putinin aloittamaa sotaa Ukrainassa, mutta on asettunut samaan rintamaan Venäjän kanssa NATO:n laajentumispolitiikkaa vastaan. 

Onkin aiheellista kysyä mikä on Kiinan vastaus mahdolliseen NATO:n laajenemiseen: Voiko Kiina asettaa talouspakotteita NATO-jäsenyyttä hakeville maille, ja mikä olisi Suomen kohtalo, esim. jos Kiina keskeyttäisi kaiken tuonnin Suomeen Putinin toiveesta? Taloutemme karahtaisi todella pahasti kiville, jos näin kävisi. Tätäkin vaihtoehtoa kannattaisi puntaroida, mutta valitettavasti näyttää pahasti siltä, kun uutisia aiheesta seuraa, että jäsenhakemus NATO:n on jo päätetty jättää.

Mielestäni on täysin mahdollista, että Kiina saattaa nyt innostua Putinin “politiikasta”, eli aseellisesta rauhantyöstä, koska maailman huomio on Ukrainassa. Kiinalla on niin valtava taloudellinen panos koko maailmantaloutta ajatellen, että sitä ei voida sulkea talouspakotteilla ulos globaalista kaupankäynnistä, kuten on voitu tehdä marginaalisen Venäjän kanssa, joten Kiinalla on siinä mielessä vapaat kädet Taiwanin suhteen; emmekä tule näkemään kovia talouspakotteita Kiinaa vastaan, se on varma. 

Huolestuttavaa on ollut seurata tämän sodan aikana sitä, että kansainvälisen keskustelukulttuurin ilmapiiri näyttää kiristyneen entistä uhkaavampaan suuntaan, mikä ei lupaa hyvää - mutta onneksi EU ja länsimaat ovat nyt tiivistäneet yhteistyötä; länsimaat ovat nyt kenties yhtenäisempiä kuin koskaan aiemmin.

Ei kuitenkaan ole mukava seurata, kun ydinasevaltioiden johtajat härnäävät ja uhittelevat toisiaan - Suursodan uhka väijyy ilmassa.

Siitä tulikin mieleen, että päästessään NATO:n jäsenmaaksi, Suomi pääsee myös ydinasepelotesateenvarjon alle. Olisiko se mielestäsi hyvä idea (kenties tulevaisuudessa Suomeen halutaan sijoittaa myös ydinaseita) ? Ilman NATO:a Suomi pysyisi mahdollisimman kaukana ydinaseista ja niiden aiheuttamasta uhasta, mutta NATO:n jäsenenä Suomi olisi ainakin Venäjällä laskettavissa ydinasevaltioksi, vaikkei kotimaahamme ydinohjuksia sijoitettaisikaan.

Mielestäni pitäisi olla päivänselvää, että Suomi jatkaa sotilaallisesti liittoutumattomana, mutta yhteistyöhalukkaana tietojen vaihtoon ja harjoituksiin, sillä hyvin suurella todennäköisyydellä Putinin valtakunta on rähmällään ennen joulua, kenties jo lokakuussa, sillä en usko Venäjän kansan sietävän nykyisen kaltaisia olosuhteita maassaan loputtoman pitkään. 

Eli jonkinlaisena johtopäätöksenä tästä kaikesta voi vetää sellaisen pähkinän kuoren, että Putinin aika on pian ohi, ellei Kiina liity jotenkin leikkiin mukaan, koska sen paskempi soppa, mitä enempi hämmentäjiä sillä on. Venäjä ja Kiina saattavat yhdessä yllättää muun maailman, eikä kyseessä ole kiva yllätys. Kiina ja Venäjä ovat yhdessä voimakkaampia yhteistä vihollista Yhdysvaltoja vastaan. 

On selvää, että Euroopassa yleisesti Putinin ei enää luoteta, eikä tulla luottamaan, ja se tarkoittaa sitä, että vallan täytyy Venäjällä vaihtua, ennen kuin luottamusta voidaan lähteä eri valtioiden toimesta kunnolla palauttelemaan, mutta niin kauan kuin Putin hallitsee, on olemassa suuret riskit konfliktin laajentumiselle ja Suomen sotilaallinen liittoutuminen entisestään nostaa em. riskejä. 

Koska vallan Venäjällä on vaihduttava on myös ajateltava sitä, mikä olisi Putinille tyylikäs poistuminen areenalta. Sellaista ei sotarikolliselle ikävä kyllä taida olla olemassa, joten hän voi hyvinkin laittaa panokset koviksi (ml. ydinaseet)), koska kerranhan täällä vain eletään, ja nyt kun on mahdollisuus, niin härnätään nyt vähän NATO-maitakin leikkiin mukaan, ja ammutaan esim. muutama ohjus tarkoituksella Puolaan ja katsotaan mitä tapahtuu: kuinka ja miten NATO siihen reagoisi (ja mitä jos Suomi olisi NATO:n jäsen; ilman NATO-jäsenyyttä Suomi säilyisi mahdollisen sodan laajentumisen ulkopuolella). 

Tai ehkä olisi sittenkin yksi tyylikäs ratkaisu Putinin vetäytymiselle, sillä hän voisi lähteä lentävän lautasen kyytiin ja matkata sillä kommunistisen kuun pimeän puolen tukikohtaansa. Noh, vitsit sikseen. 

Tahdon kiittää kaikkia lukijoita, jotka tänne asti ovat jaksaneet pysyä mukana, mutta minulla on vielä muutama asia, jotka ihmisten olisi hyvä tiedostaa. 

Haluan vielä erityisesti painottaa, että Suomen ei tulisi hakea jäsenyyttä NATO:n etenkään nykytilanteessa, jossa elämme, vaan jäiden tulisi nyt olla todellakin hatussa, kun päättäjämme kiertävät kolkuttelemassa sotilasliiton porttikonkeja, niin Euroopassa kuin rapakonkin takana. Ja jos ja kun jäsenhakemus jätetään, niin koko hakemusprosessin ajaksi Suomen tulisi saada täydet turvatakuut NATOlta.

Jos Suomi tekee NATO-nimisen "virheen" nyt Putinin uhon aikana, niin se voi olla kohtalokas, sillä nurkkaan ajetulla Putinilla vaihtoehdot alkavat käydä vähiin, ja kun kyse on hirmuhallitsijasta, niin hyökkäys jopa NATO-maahan tai NATO:n hakevan valtioon (ml. Suomeen) on ärsytettynä mahdollista, jopa todennäköistä. Ukrainassa käytävä sota voi helposti laajeta, ja mitä se tarkoittaisia Suomen ollessa NATO:n jäsen; Suomen olisi silloin liityttävä sotarintamaan Venäjää vastaan. 

Itse toivon, ja olen haistelevinani, kuten aiemmin totesin, että valta Venäjällä vaihtuu pian, eli mahdollisesti jo tämän vuoden aikana, jolloin vasta seuraavat eduskuntavaalit voisivat toimia NATO-vaaleina, eikä asiassa nyt hötkyiltäisi tämän hallituksen kanssa, vaan katsottaisiin asioita laajalta kulmalta ja ihan rauhassa. 

Pahasti pelkään, että jäsenhakemus on kuitenkin postissa jo juhannukseen mennessä, ja jäsenyys on virallistettu loppuvuodesta, siis jos muut jäsenmaat Suomen jäsenyyttä puoltavat (mikä ei ole itsestäänselvyys), ja jos Putinin Venäjä on vielä voimissaan jäsenyysprosessin aikana, niin seurauksena voi hyvnkin olla Putinin hyökkäys Suomeen, koska NATO:n laajentuminen on Putinin Venäjälle eksistentiaalinen uhka (näin asia rajan takana koetaan). Ilman NATO:n jäsenkirjan hamuilua en näe, että Putinin Venäjä olisi Suomelle uhka.


****

Vielä palatakseni Putiniin ja lentäviin lautasiin, niin ufoilmiöistä keskustellaan varsin paljon Yhdysvalloissa, toisin kuin täällä Suomessa. On olemassa täysin selvää todistemateriaalia, että tunnistamattomia kohteita liikkuu maapallon ilmatilassa, ja että ne päihittävät ihmiskunnan luoman teknologian lievästi ilmaistuna mennen tullen ja edestakaisin. 

Mitähän mahtavat meitä tarkkailevat avaruushemmot ajatella kotiplaneettamme meiningistä? Eipä täällä kovin kehuttavasti mene, sillä ylikuluttava ja sotaisa ihmiskunta saa telluksen ekosysteemit piiputtamaan, ja pian ainoa ulospääsy tuholta välttämiseksi on tie tähtiin ja muille planeetoille, eli ensiksi takaisin kuuhun (mutta sekin on vaikeaa, koska avaruusjärjestöt eivät tee riittävästi yhteistyötä, projektit ovat vaikeita ja ne kestävät vuosikausia). Valitettavasti kuukaan ei ole saavutettavissa asumiskuntoon riittävän nopeasti, koska valtiot syytävät rahaa jonnin joutaviin sotakalustoihin. 

Mutta soditaan nyt kuitenkin vanhojen rajojen takia (Putin), ja että saadaan muuta mietittävää kaiken maailman ikävyyksien sijaan, kuten esim. ilmastonmuutos ja luontokato, joiden tulisi olla jokaisen valtion ykkösprioriteetteja, kun ajatellaan globaaleja ongelmia. 

Miettikääpä hetkinen mitä kaikkea ihmiskunta voisi saavuttaa esim. niillä aivoilla, jotka nyt on "kytketty" sotateknologian palvelukseen, mutta jos ihmisten ja valtioiden päämiesten on pakko sotia, niin pitäisi tehdä sopimus, että kaikki sotatoimet (-leikit) siirretään avaruteen, jolloin sotiminen on entistäkin kalliimpaa, eli järjettömämpää. 

Kenties ainoa ilmiö tai tapahtuma millä tavalla ihmiskunnan saisi yhdistymään ja ryhdistäytymään, on jokin koko ihmiskuntaa uhkaava ulkopuolinen tekijä, kuten esim. mahdollinen meteoriittitörmäys tai jopa muukalaisten aiheuttama “uhka” avaruudesta (en kuitenkaan usko, että meitä tarkkailevista muukalaisista on ihmiskunnalle mitään uhkaa, koska jos he haluaisivat vallata maapallon, niin he olisivat sen jo tehneet). Tähtien väliseen matkailuun kykenevät sivilisaatiot tarkkailevat tumpeloivaa ihmiskuntaa luultavasti samaan tapaan kuin ihmiset katselevat vaikkapa muurahaispesää, sillä erotuksella, että muurahaisyhteiskunnan voi nähdä toimivan yhteisen edun hyväksi, mutta ihmiskunnan ei.

Joka tapauksessa ihmiskunta tarvitsisi nyt ryhtiliikkeen, jotta tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksia ei kylmästi riistettäisi. Maan ulkopuolisen älyn vahvistavat havainnot eri maiden puolustusministeriöiden toimesta merkitsevät mielestäni sitä, että ihmiskunta ei todellakaan ole maailmankaikkeuden ainoa sivistys; Tämän luulisi herättävän ihmiset pohtimaan omaa pienuuttaan koko kosmoksessa.

Lopuksi muutama Youtube-video: 

Ensin video TEDxTalkista, jossa professori Brian Toon kertoo tiivistetysti sen mitä jokaisen tulisi vähintään tietää ydinaseista ja sitten pari videota UFOista, joista jälkimmäinen video on itseni kuvaama (linkin takana). 







Videolle tallentamani outo, öinen valoilmiö oli havaittavissa taivaalla kotipihaltania usean viikon ajan keväällä 2021, ja mikä kuvaamassani valoilmiössä oli kaikkein mielenkiintoisinta: satunnaisesti taivaalla liikkunut ja vilkkunut valopiste alkoi välittömästi siirtyä kauemmas, joka kerta kun aloitin videokuvaamiseen. Useaan otteeseen sain tallennettua vain pari satunnaista välkähdystä ennen kuin valopiste jo katosi, mutta silloin, kun en kuvannut valopiste saattoi välkkyä eteläisellä taivaalla useiden minuuttien ajan. 

Valitettavasti Youtube on tehnyt videostani Shorts-videon, jolloin kuvaamani videon kuvanlaatu on entisestään kärsinyt, enkä saa jaettua shorts-videota muutoin kuin linkin kautta https://www.youtube.com/shorts/Jcdd2jGXBWU 

Mitäköhän em. ilmiöstä voisi päätellä?

No ainakin, sen että emme ole tällä pallolla yksin, tuskin olemme koskaan olleetkaan.  

Ja Ps. Kenties asetun ehdolle myös seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023, sillä kannustavaa palautetta on tullut siinä määrin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luoja(t) ei heitä noppaa - siksi Kekkonenkaan ei niitä heittele

Esipuhe: Tämä on eräänlainen poliittinen jälkikirjoitus, sillä tulen jättämään poliittisen toiminnan. Ehkä palaan vielä areenalle, tai sitten en - aika näyttää.  Tämän kirjoituksen piti alunperin olla kuntavaalikampanjani pääsanoma ja esittää niitä syitä miksi olen lähtenyt mukaan politiikkaan ja mihin haluan yhteiskunnallisesti vaikuttaa, mutta nyt siitä tulikin ihan jotain muuta - vetäkää itse omat johtopäätöksenne miksi tein, mitä tein ja miksi näin kirjoitan. Päänäytös: Luoja(t) ei heitä noppaa Ihmiskunnankaan ei tulisi arpoa ja suinpäin ryntäillä tekemään hätiköityjä ja lyhytnäköisiä ratkaisuja, koska olemmehan me itse (ml. esi-isät) yksilöinä luoneet (tehneet) tämän maapallon sellaiseksi kuin se juuri tämän hetken todellisuutena meille jokaiselle yksilöllisesti ilmenee.  Tämä kaikki millä olemme itse ympäröineet itsemme; kaikki se ei ole syntynyt tyhjästä, vaan se on ohjatun kehityksen tulosta - saavutus sinänsä.  Ihmiskunnan alkuhämärästä on tehty uuvuttavan pitkä matka nykypäiv

Kekkosen ympäristöagenda 2019

1§ Luonnon monimuotoisuuden katoaminen on pysäytettävä a) Metsiä on suojeltava Suomessa väh. 10%, myös Etelä-Suomessa. b) Ympäristöjä on ennallistettava: suot, kosteikot, karjalaitumet, perinnebiotoopit c) Padotuille joille toimivat kalatiet pakollisiksi, siirtymäaika 2v. Vaelluskalakannat ovat uhanalaisia. d) Tornion-Muonionjoki latvavesineen on suojeltava yhdessä Ruotsin kanssa - ei kaivoksia joen valuma-alueelle. e) Tulevaisuuden eläintuotanto hyödyttää ympäristöä, eli lisää luonnon monimuotoisuutta. Eläintuotannon perustan tulee olla eettistä ja kestävää, ja se on mahdollista ulkolaiduntavan karjan kasvattamisessa (ml. lampaat ja villisiat) mitkä lisäävät luonnon monimuotoisuutta monella eri tavalla. Ahtaista sikaloista ja häkkikanaloista tulee luopua, kuten myös turkistarhauksesta. f) Pesimäaikaiset hakkuut on lopetettava. g) Metsiä on kasvatettava nykyistä vanhemmiksi, jotta hiiltä sitoutuu pidemmäksi aikaa. Lisäksi vanhempiin puihin ehtii muodostua monipuolisempi